Herdenking 21 oktober 2017

 

14.00 u. korte herdenking bij het beeldje van de Patriot op de Grote Markt
 

in de gerechtszaal van het Kasteel:

14.30 u.        

historische lezing door Francis Stijnen, historicus:
“De Brabantse Omwenteling: oude en nieuwe ideeën over rechtsgang en strafuitvoering

 

kooroptreden door Ars Musica olv Jo Suykerbuyck

 

lezing door Koen Broucke, historicus en kunstenaar, over zijn tentoonstelling “Manen en laarzen. Bijzondere verschijningen tijdens Turnhoutse veldslagen”

  historische duiding van het Kasteel van de hertogen van Brabant door de stadsgidsen
  aansluitend: receptie voor de aanwezigen.

INSCHRIJVEN VERPLICHT via erik.crols@gmail.com.


Onze herdenkingen doorheen de jaren

In 2012 was Turnhout cultuurstad van Vlaanderen. Weer zijn een handvol  gedreven mensen aan de slag gegaan om 800 jaar Turnhout  op een originele en ludieke manier in beeld te brengen. We deden dat in een intimistische theaterwandeling op 7 soms verrassende locaties waar telkens een ander aspect van de Turnhoutse geschiedenis aan bod kwam. De toeschouwers werden van locatie naar locatie begeleid door een gids en door muzikanten van de Muziekacademie. Cultuur en geschiedenis hand in hand.

Dit jaar is het 225 jaar geleden dat het trotse Oostenrijkse leger de duimen moest leggen voor de sterk gemotiveerde, vrijheidslievende "patriotten". Daarom willen wij, de vzw Herdenking Slag van Turnhout 1789,  onze jaarlijkse viering extra luister bijzetten met een reeks feestelijke optredens.

Interesse?

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe initiatieven of wil je actief meewerken aan de herdenkingen van de Slag van Turnhout? Stuur ons zeker een mailtje.

© vzw Herdenking Slag van Turnhout - contact en info
ontwerp: FABRIEK81